glutenvrij | veganistisch
Recept door: Verena Garcia (@doc_verenagarcia (Instagram))
Hoeveelheid: 2 wraps
Ingrediënten voor de glutenvrije zuurdesem wrap:
- 1 el zuurdesem
- 4 el Ruut cassavemeel
- 12 el rijstkokosmelk
- 1 theelepel ghee
Bereiding van de glutenvrije zuurdesem wrap:
Tip :) Gebruik alleen een keukenweegschaal voor onze recepten en om het meel af te wegen.
- Ik begon het zuurdesem met rijstmeel en voegde daarna cassavemeel toe. Het is aan te raden om het zuurdesem vrij snel op te gebruiken, het is niet zo lang houdbaar als glutenhoudend zuurdesem. Zuurdesem is zo geweldig omdat het levende micro-organismen bevat & dit bevordert de groei van goede darmbacteriën.
- Meng alles goed behalve de ghee! De consistentie is niet lopend of taai, het moet goed en romig zijn. Voeg anders nog wat rijstkokosmelk toe.
- Verhit vervolgens 1 theelepel ghee in een pan en zet het vuur laag. Giet het beslag erin en bak het 2 minuten aan beide kanten. Het is al klaar! Als er kleine belletjes ontstaan, is dit heel normaal. Dit komt door het zuurdesem.
Hallo Bettina,
ja du hast recht, die Mikroorganismen werden durch den Backvorgang zerstört, aber das ist bei allen Sauerteiggebäcken oder z.B. auch bei Sauerkraut der Fall. Aber trotzdem bleiben wertvolle Stoffe erhalten, die unserem Darm und Körper Gutes tun. Viele Grüße Johanna von das Ruut-Team
Die Mikroorganismen werden beim Backen zerstört
Hallo Gladys,
Dieses Rezept ist leider eher für die, die einen glutenfreien Sauerteig zu Hause haben. Dort kannst du problemlos einen Löffel abnehmen und verwenden. Wenn du dir einen eigenen Sauerteig ansetzt, kannst du ihn ja sehr lange immer wieder “füttern” und aufheben.
Schöne Grüße
Johanna von das Ruut-Team
Hallo Sanne,
Es handelt sich um die Reismilch, nicht das Mehl. Aber auch hier kannst du eine andere benutzen. Du kannst z.B. Hafermilch oder Sojamilch nehmen.
Schöne Grüße
Johanna von das Ruut-Team
Hallo, muss man zwingend Reismehl benutzen?
Ich reagiere auf Reis sehr allergisch und kann es nicht benutzen!