Gluten Free Waffles

Glutenfreie Waffeln Rezept

paleo | grain free | gluten free

 

INGREDIENTS: Makes two servings

  • 90 g Ruut cassava flour
  • 3 tbsp coconut flour (18g)
  • 2 tbsp arrowroot starch (15g)
  • 1 teaspoon Baking powder
  • ¼ tsp salt
  • 1 egg (M), whisked
  • 60 ml coconut oil (warmed)
  • 180 ml non-dairy milk
  • 3 tbsp honey

PREPARATION:

Tip :) Only use a kitchen scale for our recipes or to weigh the flour.

  1. Mix the ruut cassava flour, coconut flour, arrowroot starch, baking powder and salt in a large mixing bowl. Whisk together the egg, oil and honey until smooth and stir in the milk.
  2. Combine the egg mixture and flours and stir to form a smooth batter.
  3. Preheat the waffle iron and, if necessary, grease the iron with a little oil. Pour the waffle batter into the sufficiently preheated iron according to the waffle iron manufacturer's instructions.
  4. Close the lid quickly and bake the waffle according to the manufacturer's instructions.

When the waffle is done, serve it warm with your choice of side dish!

Mhhhh....delicious!

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7 comments

Hallo, super lecker 😋
Hab allerdings wie folgt abgewandelt: anstatt pflsnzenmilch stilles Wasser und anstatt pfeilwurzelstärke normale Mais stärke. Von den Kokosmilch nur ein gehäufter EL. Ist super lecker 😋

Carina

Hallo. Habe es heute getestet. Jedoch etwas abgewandelt.

Anstatt Ei habe ich 3 Esslöffel Apfelmus/-mark (selbstgemacht) ungesüsst verwendet sowie anstatt Pfeilwurzelmehl Tapiokastärke (mangels Pfeilwurzelmehl). Und 40g Maniok durch Erdmandelmehl ersetzt. Schmeckt gut 😊

Jasmin

@Astrid: Wir haben die Waffeln schon mehrmals mit Leinsamen“Eiern“ gemacht. Hat super geklappt! :)

Julia

Hallo Astrid, bisher haben wir keinen Eiersatz für das Rezept finden können. Aber wir freuen und auf Rückmeldungen, falls jemand doch einen passenden Eiersatz hat.

Ruut

Wie kann ich denn das Ei ersetzen?

Astrid
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