Sappige chocolade-banaan brownies

Saftige Schoko-Bananen Brownies

paleo | graanvrij | glutenvrij

 

Recept van: Johanna von glutenvrijreceptenwereld.de

Ingrediënten: voor een cakevorm met een diameter van 24 cm

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 120 gram honing
  • 120 gram boter
  • 100 g pure chocolade bv 70%
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • 40g Ruut cassavemeel
  • 2 el fijngemalen amandelen
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 40 g pecannoten of walnoten

Sappige chocolade bananen brownies, paleo en glutenvrij

VOORBEREIDING:

Tip :) Gebruik alleen een keukenweegschaal voor onze recepten of om het meel af te wegen.

  1. Klop de eieren en honing in circa 7 minuten luchtig.
  2. De massa wordt dan wat dik doordat het eiwit gaat opstijven.
  3. Smelt boter en chocolade in een steelpan op laag vuur, af en toe roeren. Voeg er cacaopoeder aan toe. Voeg langzaam de gesmolten boter-chocolade toe aan het eimengsel en roer goed door.
  4. Hak de pecannoten grof en voeg ze toe aan het chocolade-eimengsel met de overige ingrediënten, behalve de banaan.
  5. Bekleed een springvorm met bakpapier, giet het beslag erin, pel de banaan, snijd hem in de lengte doormidden en leg hem met de gesneden kant naar boven op de taart.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  7. Laat afkoelen op een rooster, zeef er wat cacaopoeder over en serveer.

    Terug naar blog
    4 reacties

    Hallo Stefanie, wenn du die Bananen als Mus unter den Teig mischt, dann ist dein Teig viel flüssiger und feuchter, als wenn du die Bananen oben drauf legst. Es kann dann also passieren, dass die Brownies sehr feucht/klitschig werden, da sie nicht richtig durchbacken können. Vielleicht kannst du die Bananen in kleinen Stücken unter den Teig heben? Ansonsten probiere es einfach mal aus. Und ja, sie würden dann bei Schritt 4 dazu kommen. Schöne Grüße Johanna von das Ruut-Team

    RUUT

    Hallo liebes Ruut-Team,
    Kann man die Bananen als Mus auch untermischen, sodass sie eher im Teig „verschwinden“? Wenn ja, würde man das Mus bei Schritt 4 einmischen? Vielen Dank

    Stefanie

    Hallo Lila,
    in Schritt vier steht, das die restlichen Zutaten dazu gegeben werden sollen, damit ist auch das Mehl und Backpulver gemeint. Wenn du Vollmilchschokolade statt Zartbitter verwendest, kannst du den Honig etwas reduzieren. Ansonsten passt es so unserer Meinung nach. Natürlich kannst du ihn auch so reduzieren, allerdings können wir dir dann nicht garantieren, dass das Rezept zu 100% gelingt, da Flüssigkeit fehlt (Honig zählt auch als Flüssigkeit). Es wird aber nicht sehr tragisch sein, ihn zu reduzieren, probiere es am Besten mal aus.
    Schöne grüße,
    Dein Ruut-Tem

    RUUT-TEAM

    Hallo, bei den Zubereitungsschritten fehlt leider, wann das Mehl, das Backpulver und die Mandeln hinzugefügt werden sollen. Können Sie dies noch nachholen? Und sind 40 g Honig nicht etwas zu viel auf die geringe Menge von nur 40g Mehl? Vielen Dank.

    Lila
    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    Wat u misschien ook leuk vindt